Integrovaná politika

Společnost BEL Sýry Česko a.s., je součástí skupiny Bel se sídlem ve Francii. Je významným výrobcem tavených sýrů a v posledních letech i svačinových krabiček, obsahující sýry Bel a jiné komponenty, uváděných na trh v České republice i v zahraničí. Vedení společnosti stanovuje obecné záměry a směr působení organizace v oblasti kvality a bezpečnosti potravin, bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a environmentální politiky a zavazuje se k jejich plnění.

Na základě naší vize 2022-2024 a s ohledem na tento kontext jsem mobilizoval všechny týmy Bel Operations podle 5 prioritních os zaměřených na nabídku zdravějších a zodpovědnějších potravin pro všechny a zlepšení naší výkonnosti udržitelným způsobem:

Osa „Lidé“ zaměřená na zajištění pohody, zdraví a bezpečnosti práce pro všechny a rozvoj dovedností a autonomie našich týmů

Osa „End-to-End“ zaměřená na zaručení kvality a bezpečnosti potravin všech našich výrobků a optimalizaci našeho dodavatelského řetězce mobilizací našich týmů s vizí „end-to-end“ od nákupu surovin až po prodej našich výrobků v našich prodejnách

Osa „Inno-Techno“ zaměřená na vývoj technologií a průlomových inovací, které umožní skupině zůstat lídrem v oblasti inovací na svých trzích.

Osa „Náklady“   zaměřená na rozvoj kultury neustálého zlepšování v rámci skupiny a hledání udržitelného zlepšování naší výkonnosti SQCDME na základě principů a standardů BMM: Bel Manufacturing Model

Osa „Příroda“ zaměřená na snížení dopadů našich činností na životní prostředí a uhlíkové stopy našich výrobků

Aby byla zajištěna konzistentnost všech subjektů skupiny, je zavedení této politiky zajištěno týmy platformy a centrálními týmy v příslušných oblastech odpovědnosti. Každý místní subjekt je odpovědný za provedení této politiky a jejích očekávání. Všechny oblasti jsou pokryty místně, s výjimkou určitých činností, jako je „Nákup“, „ Engineering „, „Výzkum a inovace“, které jsou předmětem delegování činností na centrální struktury.

Hodnocení výkonnosti a souladu se provádí průběžně:

  1. Konsolidací místních ukazatelů s cílem získat celkový ukazatel výkonnosti skupiny pro měření pokroku oproti definovaným cílům a vést neustálé zlepšování na různých úrovních společnosti.
  2. Prostřednictvím duálního systému interních auditů (autoaudity, interní audity, BSV audity, …) a externí (certifikační audity, zákaznické audity atd.)
  3. Vyvoláváním výstrah a závažných neshod na úrovni skupiny a jejich zpracováním, které mohou vést ke krizovému řízení.

Průmyslové závody také zapojuji do povinné implementace, údržby a neustálého zlepšování provozní excelence (Bel Manufacturing Model), standardizace QHSE, technologických a technických osvědčených postupů (BP  &  Standard), rozvoje a pohody zaměstnanců (Nurture) a externích certifikací (certifikace řízení kvality, bezpečnost potravin, náboženské, environmentální, zdravotní a bezpečnostní, celní (AEO-S) certifikace,…).

Vím, že se mohu spolehnout na každého z vás, že náš systém řízení bude v potravinářském průmyslu referencí, což nám umožní harmonizované zavádění a soudržné uplatňování našich politik. Zavazuji se, že budu pravidelně sledovat uplatňování této politiky vytvořením vhodné řídící struktury a podporovat její provádění tím, že zpřístupním zdroje nezbytné k dosažení našich cílů.

STEPHANE DUPAYS

Prioritní osa 1:   Lidé

Pracovat každý den na výrobě a dodávat porce kvalitních sýrů a zároveň se navzájem chránitf před jakýmkoli rizikem, které by mohlo ohrozit zdraví nebo bezpečnost všech, přičemž zdraví a bezpečnost jsou prioritou každého s cílem dosáhnout „0 nehod“ prostřednictvím:

  • Definování bezpečných a zdravých pracovních podmínek pro předcházení úrazům a nemocem z povolání prostřednictvím prevence a kontroly rizik a prostřednictvím procesu neustálého pokroku.
  • Dodržování regulačních požadavků a hledání eliminace a snížení nebezpečí zdravotních a bezpečnostních rizik.
  • Odpovědnosti každého být příkladný, proaktivní a v očekávání akcí ve prospěch prevence a eliminace VŠECH nebezpečných chování.
  • Zvyšování povědomí zaměstnanců o péči o jejich zdraví (fyzické cvičení, strava, spánek atd.) a důležitost ergonomie na pracovišti (postoje, pohyby) s cílem předcházet nemocem z povolání a nehodám.
  • Zavedení strategického plánu v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na období 2022–2024, a zejména:
    1. Školení Safety Leadership pro všechny zaměstnance a školení LOTO pro všechny zúčastněné zaměstnance.
    2. Program BSV (Behavior Safety Visit) zvýšením jeho kvality a zapojením všech zaměstnanců
    3. Nástroj INTELEX digital 4.0 pro usnadnění komunikace o rizicích a řízení bezpečnosti
    4. Definice, harmonizace a nasazení se ve všech našich továrnách používají OOP (osobní ochranné prostředky), které jsou nejvhodnější pro každou práci.
    5. Program „Well-being“, který se zabývá ergonomií na pracovišti, psychosociálními riziky a náročnou prací

Rozvíjet naše týmy prostřednictvím sdílení znalostí, implementace vzdělávacích programů a formování kariérních cest, přizpůsobit organizaci očekávaným průmyslovým nebo organizačním změnám a umožnit každému trvale přispět k naší průmyslové efektivitě a posílit tak naši průmyslovou excelenci prostřednictvím:

  • Definice a implementace vzdělávacích programů Operations Bel Academy.
  • Kariérní cesty pro rozvoj plánů nástupnictví a plánů udržení talentů.
  • Definice role a přínosu zaměstnanců v programu Bel Manufacturing Model Operational Excellence.
  • Implementace nástrojů pro spolupráci při výměně, které umožňují sladění a závazek každého aktéra (One2Team, We Share, Workplace, Bloom,… ) a pravidelná animace obchodních sítí korporátními týmy.

Prioritní osa 2: komplexní přístup v oblasti kvality / bezpečnosti potravin / regulatory / dodavatelů

Zaručit kvalitu, bezpečnost potravin a shodu s předpisy našich výrobků (včetně subdodavatelských výrobků) k zajištění spokojenosti našich zákazníků s vizí nulové vady posílením monitorovacích, nápravných a preventivních opatření pokrývajících všechny výrobní operace a fáze distribučního řetězce našich výrobků ke spotřebiteli prostřednictvím:

  • Efektivní kvalitní a regulatory sítě zabezpečující naši činnost (firemní kvalitativní a regulatory týmy, regulatory síť RING, platforma a síť kvality SC atd.)
  • Konstrukce a zavádění osvědčených postupů a standardů v oblasti kvality a regulatory (Food Fraud, Food Defense), Technological GMP (Good Manufacturing Practice) a ověřování jejich implementace prostřednictvím pravidelných auditů a realizace adekvátních akčních plánů dodržování předpisů na pracovištích.
  • Pokračování a udržování certifikace řízení bezpečnosti potravin (GFSI: IFS, FSSC 22000, …) a pokračování a udržování dalších certifikací řízení  (kvalita, bezpečnost a ochrana zdraví, životní prostředí atd.) ve všech závodech. Posílení ročního programu auditů dodavatelů a subdodavatelů a auditů vlastních závodů ve spojení s týmy interního auditu skupiny.
  • Usnadnění obchodu a posílení bezpečnosti toků zboží vstupujícího do našich závodů nebo je opouštějícího získáním celních osvědčení (certifikovaný hospodářský subjekt schválen = AEO)
  • Podpora analýzy rizik a činností řízení změn s cílem zabezpečit naše aktivity a optimalizovat průběh vývoje našich nových produktů nebo investičních projektů.
  • Zavedení naší politiky kultury bezpečnosti potravin, aby se stala myšlením naší organizace
  • Kontinuita Vision zero kvalita incidentů, bezpečnost potravin a regulatory prostřednictvím školení, sdílení zpráv přizpůsobených každému z nich, pravidelné komunikační akce pro zapojení všech do těchto témat.

Optimalizujte a zabezpečte náš dodavatelský řetězec, abychom zaručili spokojenost našich zákazníků tím, že:

  • Zaručení spolehlivosti plánování a oživení střednědobého/dlouhodobého obchodního rozhodovacího procesu (proces S & OP)
  • Podpora spolupráce mezi interními zainteresovanými stranami, zákazníky a dodavateli ke vzájemnému prospěchu (VMI, Optimalizace zásob, …)
  • Zajištění toho, aby naše organizace, naše personální politika, naše schopnosti a řízení naší komunity podporovaly naše ambice (SC Academy, „One“ SC komunita, …)
  • Zajištění dokonalosti jeho provedení spotřebou co nejmenšího množství zdrojů (snížení DDD, produktivita SC, snížení uhlíkové stopy …)
  • Optimalizace „cest na trh“ prostřednictvím distribučních a partnerských strategií pro efektivní oslovení distribučních kanálů a širších geografických oblastí (RTM Africa, RTM China, e-commerce, …)

Prioritní osa 3 : Inno  &  Techno

Podporovat ambici skupiny dosáhnout v roce 2025 míry inovací ve výši 10 % a umožnit (při respektování politik kvality, CSR a bezpečnosti):

  • Průlomové inovace a podpora strategických „odvážných kroků“ skupiny: přirozenost, výživa, nové segmenty trhu a očekávání zákazníků
  • Vývoj stávajícího produktového portfolia: zjednodušení našich seznamů složek, integrace výživných složek za přijatelné ceny pro rozvíjející se země
  • Definice a propagace know-how a metod na podporu, urychlení a usnadnění očekávané transformace: Analýzy rizik, řízení a monitorování projektů včetně lepších projektových briefů, start-upy a kvalifikace formalizovaných a vertikálních linií, kapitalizace a zpětná vazba
  • Systematické porovnávání s nejlepším know-how a technologiemi na trhu, abychom je co nejlépe přizpůsobili a udrželi si technologický náskok: čas a náklady na trh, Analýza hodnoty, Nákup nebo Výroba

Spolehněte se na 5 prioritních os, z nichž každá zahrnuje silný rozměr CSR:

  • Vývoj sýrových technologií a jejich vedlejších produktů: Přirozenost a produktivita našich receptur, externí partnerství, interní týmy v režimu start-up, sladké výrobky, procesy rekuperace vody a energie, standardizace procesů a zařízení
  • Vývoj obalových technologií: zvýšení výkonnosti CSR (dopad CO2, spotřeba a vypouštění vody, snížení odpadu) a finanční výkonnost, recyklovatelné a optimalizované části papíru a obalů, nové sekundární obaly našich klíčových produktů, alternativní vosky)
  • Vývoj nových strojů a jednotkových operací výroby a balení: Vysokorychlostní diferenciační zařízení pro části papíru a kostek – Inženýrská konstrukční kancelář pro průzkumy, kapitalizaci procesů, realizaci prototypů – partnerství s výrobci
  • Vývoj a integrace nových nezemývacích technologií: Rostlinné, ovocné, hybridní produkty, podpora fúzí a akvizic a partnerství pro rozvoj nových geografických oblastí.
  • Přístup „zaměřená na operátora“ zajištěním nejmodernější digitalizace našich provozů: Infrastruktury závodů, Datalakes s optimalizací procesů (AI, digitální dvojčata), robotizace a odstraňování úkolů bez VA, podpora vzdělávacích týmů, podpora operátorů

Prioritní osa 4 : Náklady

Podporovat rozvoj a růst skupiny, zlepšovat konkurenceschopnost našich operací „od začátku do konce“ prostřednictvím identifikace nových pák produktivity pod odpovědností všech týmů Bel Operations prostřednictvím Bel Manufacturing Model Operational Excellence, jehož cílem je zavést nejlepší standardy provozní dokonalosti, a rozvíjet KULTURU a autonomii „0 ZTRÁT“ v celé organizaci: 

  • Optimalizujte naše náklady na konverzi prostřednictvím programu BBA-CM a našich standardů BMM (PCS5) zaměřených na vytvoření 3letého plánu výkonnosti na každém z našich webů.
  • Optimalizujte náklady na receptury našich výrobků prostřednictvím našich programů průmyslové excelence, včetně T-GMP (Technological Good Manufacturing Practice), optimalizace našich dodávek (vyvážení externích a interních nákupů materiálu, celní optimalizace) a hledání nejúčinnějších procesů v celém výrobním řetězci.
  • Prostřednictvím programu Frugal Capex 4.0 optimalizujte investice prostřednictvím úspor při navrhování, standardizaci, zajišťování zdrojů a provádění implementace zařízení.
  • Prostřednictvím programu BBA Sourcing optimalizujte nákupní ceny prostřednictvím hluboké znalosti trhů a vyjednávacích pák a prostřednictvím spolupráce mezi kupujícími a technickými týmy, které umožňují nejlepší možnou odezvu pro kvalifikaci nových dodavatelů a nových dodávek.
  • Snížit COGS (Náklady na prodané zboží) našich výrobků optimalizovaným rozdělením výroby mezi továrnami, výrobními plány, které umožňují nejlepší rovnováhu mezi výrobními náklady a úrovní zásob. Podporujte přístup na trh optimalizací nákladů na dopravu a skladování při současném snížení úrovně zásob.

Prioritní osa 5: Příroda

Zaručit naše závazky a odpovědnost v oblasti životního prostředí přijetím a/nebo podporou udržitelného hospodaření s přírodními zdroji a snížením vypouštění do životního prostředí v každé z těchto fází, od výroby surovin až po spotřebu hotového výrobku:

  • Snížení emisí skleníkových plynů skupiny a jejích produktů s cílem přispět k boji proti změně klimatu – Skupina se zavázala k iniciativě SBT (Science Based Target):
    • Uplatňovat přístup společnosti Esabel ke snižování spotřeby energie, pracovat na energetické účinnosti, vyvíjet nová řešení a co nejdříve se zabývat obnovitelnými zdroji energie.

→ Uhlíková neutralita zahrnuje 1 a 2 do roku 2025 tím, že má méně než 50% zachycení zbytkových emisí.

  • Používání zodpovědných obalů, ekodesignování obalů, používání udržitelnějších materiálů a podpora a usnadňování recyklace – viz zásady „Odpovědné balení“
  • Zajistit zodpovědné získávání všech našich surovin (viz politika „Jednání pro udržitelné mlékárenství proti proudu“) a spolupracovat s našimi dodavateli na vytváření akcí pokroku.
  • Optimalizujte přepravní kroky (suroviny a hotové výrobky). A spolupracujte s našimi poskytovateli logistických služeb na optimalizaci ujeté vzdálenosti, plnění nákladních vozidel a kontejnerů, jakož i přepravních toků.
  • Přizpůsobení se důsledkům změny klimatu a poptávce po přírodních zdrojích:
    • Snížit ztráty všeho druhu a optimalizovat využití zdrojů nezbytných pro provádění našich činností a zejména surovin, vody a energie.
    • Uplatňovat přístup společnosti Wasabel ke snížení spotřeby vody, vývoji nových řešení a opětovnému využití vody v rámci regulačního limitu.
    • Kontrolujte a snižujte vypouštění do vody, vzduchu a půdy.
    • Implementujte správné množství obalů, abyste zajistili ochranu a bezpečnost potravin výrobků.
    • Podporovat systematické zhodnocování vedlejších produktů vyplývajících z našich výrobních procesů (syrovátka, neprodávané sýry atd.).
    • Zvládněte produkci a nakládání s odpady. Toho je dosaženo co největším omezením produkce odpadu, tříděním a využíváním odpadů a eliminací skládek.
  • Vytvářet a zavádět osvědčené environmentální postupy a standardy a ověřovat jejich implementaci prostřednictvím pravidelných auditů a realizace adekvátních akčních plánů dodržování předpisů na pracovištích.
  • Systematicky integrujte environmentální ukazatele do PCS 1 až 5 továren, platforem a pro všechny projekty. Díky systematickému rozvoji nezbytných ukazatelů a implementaci cyklů neustálého zlepšování je nezbytné pro dosažení cílů subjektů Bel.
  • Pokračovat v zavádění a údržbě certifikace ISO 14001 našich závodů (certifikace ISO 50001 budou podporovány) a zaručit splnění regulačních požadavků (místní, skupinové) v místech, která dosud nejsou certifikována.
  • Kontrolovat naše další dopady (hluk, pachy atd.), snižovat riziko poškození životního prostředí (čpavek, chemikálie, úniky uhlovodíků atd.) a zlepšovat kontrolu nehodových situací a pohody zaměstnanců ve vztahu k posunům životního prostředí.
  • Vyberte dodavatele, kteří sdílejí naši vizi CSR v environmentálních, sociálních, etických aspektech a v řízení svých vlastních dodavatelů (Ecovadis responsible rating approach).

Politika kvality je závazná pro všechny zaměstnance BEL Sýry Česko a.s. a je projednána se zástupci zaměstnanců v rámci závodní rady.

Ing. Vítězslav Trojan

ředitel závod